1. Asociația „Mă Bucur de Viață”

Asociația „Mă Bucur de Viață” le aduce aminte gălățenilor și nu numai să se bucure de viață, în ciuda problemelor zilnice, oferind copiilor cu dizabilități o nouă șansă la viață.
A avea un copil cu dizabilităţi este, cu siguranţă, o provocare pe care viaţa le-o lansează fără drept de apel unor părinți dar, indiferent de circumstanţele în care se întâmplă, asociația consideră că toată lumea ar trebui să se bucure de viață.
De asemenea, asociația a deschis un centru de recuperare neuromotorie, format din secții de kinetoterapie, terapie ocupațională, logopedie, consiliere psihologică și terapie de grup pentru copiii cu afecțiuni neurologice.

Sursă: https://www.facebook.com/pg/asociatiamabucurdeviata/about/?ref=page_internal

„Acest ONG sprijină copiii cu paralizie cerebrală, implicit comunitatea. Prin misiunea lui ajută și la implicarea comunității în evenimentele organizate. Ne ajută să ne bucurăm de viață și să ne desprindem puțin de problemele noastre.” – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

2. Curățăm Galațiul împreună

Comunitatea “Curățăm Galațiul” reprezintă o inițiativă civică a gălățenilor. Aceasta consideră că acest oraș are nevoie de o schimbare la care încearcă să contribuie, organizând diverse evenimente cu caracter civic, ce vizează conștientizarea și ecologizarea spațiilor verzi.
Împreună putem să “Curățăm Galațiul!”

Sursă: https://www.facebook.com/pg/curatamgalatiul/about/?ref=page_internal

“Ca fost membru/ voluntar din august-ianuarie pot spune că am cunoscut oameni open minded de la care am aflat multe lucruri dure, dar adevărate despre viața.” – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

3. Comunitatea ONedu România

Grupul de Inițiativă ONedu România adună toți elevii și tinerii din țară în lupta pentru un sistem și climat educațional mai bun. De asemenea, rețeaua ONedu este prezentă și la nivel local, fiind în continuă dezvoltare.
Organizează ateliere de lucru și evenimente pentru elevi, tineri și adulți.

Sursă: https://www.facebook.com/pg/oneduromania/about/?ref=page_internal

„Consider că acest grup luptă pentru elevii din România, ajutându-i să beneficieze de un mediu mult mai plăcut și le oferă activități pliate pe nevoile lor. Unește elevii și tinerii într-un singur loc și îi dezvoltă pe anumite domenii.” – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

4. Comunitatea ONedu Galați

Un grup de inițiativă din Galați, care aparține mișcării naționale ONedu din România. Susține proiectele comunității și rezolvă problemele la nivel județean!

Sursă: https://galati.onedu.ro/

5. Asociația Rădeșteanca

Asociația Rădeșteanca a fuzionat devenind o entitate caritabilă care susține întreg fenomenul folcloric din zona de nord-est a Galațiului, nucleul de inspirație al acestei mișcări ong-istice pornind din mica localitate Rădești. Asociația oferă copiilor de vârste mici și mijlocii ocazia de a rămâne în contact cu rădăcinile tradiționale și culturale ale zonei lor de proveniență și îi ajută să se integreze într-un mediu educativ, activ și plin de cultură.
Principalul obiectiv al Asociației Rădeșteanca este asocierea în scopul desfășurării de activități pentru promovarea și dezvoltarea durabilă a comunităților la nivel local, regional, național și internațional, prin acțiuni precum atragerea fondurilor și finanțărilor, organizarea și găzduirea conferințelor, festivalurilor, concursurilor și crearea de oportunități pentru accesul mai facil al persoanelor fără ocupație pe piața forței de muncă.

Sursă: https://radesteanca.ro/despre-noi/

„Asociația Rădeșteanca a început activitatea întâi ca promotor al păstrării și transmiterii tradițiilor locale. A continuat cu dotarea Grupului Folcloric Rădeșteanca, prin proiect european, cu costume populare și sistem de sonorizare. Acest lucru i-a permis participarea la diverse evenimente, precum și organizarea unui festival de folclor. Majoritatea copiilor membri ai grupului folcloric provine din familii cu venituri modeste. Participarea la activitățile grupului le deschide orizonturile, le oferă posibilitatea a trăi noi experiențe. Asociația Rădeșteanca s-a implicat în campanii umanitare de ajutorare a unor familii defavorizate, cea mai amplă fiind construirea unei case pentru o familie cu 4 copii, căreia i-a ars casa.”  – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

6. Prieteni pentru Galați

Prieteni pentru Galați este un grup de activism și inițiative comunitare pentru creșterea capitalului social în Galați. Acesta crede în Galați și în potențialul lui de refacere, fiind conștienți că în ciuda potențialului deosebit (geografic, uman, cultural), Galațiul este un loc din care prea mulți pleacă.
Căutând să inspire și să creeze contexte ca ceilalți să contribuie și să creadă în comunitate, au încrederea că gălățenii buni și harnici pot face o diferență.
În ultimii trei ani s-au implicat în zeci de proiecte civice în domenii variate: caritate, educație, spațiu verde, patrimoniu, promovarea orașului, dezbateri, petiții și proteste.

Sursă: https://www.facebook.com/pg/PrieteniPentruGalati/about/?ref=page_internal

„Pentru că îl cunosc de aproape și din interior. Pentru că autenticitatea oamenilor care îl alcătuiesc nu poate fi pusă la îndoială. Am încredere că acest grup de inițiativă poate reaprinde flacăra încrederii în oameni în Galați. Toate acțiunile acestui grup răsuflă altruism, empatie și grijă pentru întreaga comunitate într-o lume în care toți avem 24 de ore și vieți proprii de trăit. Acest grup poate fi un exemplu de urmat și de multiplicat pentru a ne face bine și pentru a transforma Galațiul într-un oraș al reîntoarcerii, într-un oraș de care să-ți fie dor. „ – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

7. Asociația „Fantasticii Down”

Asociația Fantasticii Down Galați a luat ființă în primăvara anului 2018, din dorința de a promova, proteja și reprezenta drepturile și interesele persoanelor cu Sindrom Down.
Dorind în continuare să inspire, să încurajeze și să ofere, susține dezvoltarea persoanelor cu Sindromul Dragostei, asa cum îl numesc ei, prin crearea de activități adecvate care să permită atât atingerea potențialului maxim, cât și formarea deprinderilor și abilităților de viață autonomă ale persoanelor cu Sindrom Down.

Sursă: https://fantasticiidown.ro/povestea-noastra/

„Misiunea noastra este integrarea copiilor și adulților cu Sindrom Down și promovarea abilităților acestora în societate. Dezvoltarea copiilor cu Sindrom Down depinde de terapii precum logopedie,terapie comportamentala, kinetoterapie, psihoterapie, s.a iar acestea se pot intreprinde doar cu ajutorul oamenilor, a comunității în care trăim!” – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”

8. Grow Up Galați

„Grow Up Galați” este un grup de inițiativă civică, care inspirat și susținut de Grow Up Romania, a adus conceptul acesta și în comunitatea locală prin intermediul unor părinți implicați și dornici de a transforma Galațiul într-un oraș mai prietenos pentru toată lumea.
Toate proiectele Grow Up Galați au ca scop rezolvarea problemelor urbane identificate şi construirea unui mediu prielnic familiilor, având ca focus spațiile verzi, locurile de joacă şi accesibilitatea.
Apelând întotdeauna la bunul simț al cetățeanului, la informarea lui corectă și la dorința de a contribui prin acțiuni simple la un oraș în care să se simtă cu toții confortabil, doresc să informeze corect cetățeanul și locuitorul acestui oraș pentru ca acesta să poată participa activ la acest lucru!

Sursă: https://www.facebook.com/pg/WeGrowUpGalati/about/?ref=page_internal

„Grow Up Galati a pornit de la un grup de oameni onesti, care, la fel ca toți ceilalți, constată neajunsurile orașului în care locuim și pe care le întalnim în viața cotidiană. Spre deosebire de majoritatea dintre noi care identificăm probleme pe care ne limităm la a le critica, acest grup cu un spirit civic admirabil, a răpit din timpul lor și al familiilor lor pentru a contribui la educarea cetățenilor și a-i încuraja să ia atitudine pentru a schimba lucrurile care stau în puterea lor. Grow Up Galați a inspirat și a motivat oameni să se
implice, să reclame nereguli pe care nu le pot soluționa singuri și să acționeze atunci când schimbarea stă în puterea lor. Proiectele Grow Up Galați au adus lalolaltă zeci de oameni cu valori comune și o dorință puternică de a contribui la un proces de educație sănătos pentru copiii noștri. Campaniile online au ajuns la mii de cetățeni care au asimilat Grow Up Galati ca pe un lider de opinie care le va duce mesajele mai departe, către autorități, și, în parteneriat cu acestea, să ‘crească Galațiul’, așa cum le este și sloganul.” – extras din formularul de nominalizare la categoria ”ONG Start Bun”