1. Consiliul Județean al Elevilor

Consiliul Județean al Elevilor Galați reprezintă din 2007 interesele elevilor din învățământul preuniversitar de stat și privat din România la nivel școlar și județean.
Consiliului Județean al Elevilor Galați, fiind o formă de organizare asociativă a elevilor care reprezintă un factor important al democratizării școlilor și a relațiilor profesor-elev de pe raza județului Galați îi încurajează pe elevii de pe raza județului Galați să își aleagă reprezentanții.

Sursă: https://cjegalati.ro/despre-noi/#history

De asemenea, este structură consultativă, partener al Inspectoratului Școlar Județean Galați și este organizat conform unui Regulament – cadru aprobat prin Ordin al Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3838 din data de 08.06.2016, publicat în Monitorul Oficial.
Consiliului Județean al Elevilor Galați sprijină activitatea consiliilor școlare ale elevilor din cadrul județului, respectând prioritățile stabilite la începutul anului școlar în urma consultării la nivel județean prin diferite metode cu principalii beneficiari, aprobate ulterior în cadrul Adunării generale a Consiliului Județean al Elevilor Galați.

2. Asociația Club Kiwanis

Kiwanis Romania numără astăzi 250 de membri în 15 cluburi răspândite în întreaga țară. Azi, Kiwanis este prezent în 100 de țări, cu 8.500 de cluburi, iar familia kiwaniană numără peste 600.000 membri. Etica kiwaniană se bazează pe reguli fundamentale și constituționale precum: asigurarea primordialității valorilor umane și spirituale asupra valorilor materiale, adoptarea metodelor corecte în viața socială, profesională și în afaceri, dezvoltarea și propagarea noțiunii de a servi pe alții, întărirea prieteniilor, realizarea de servicii altruiste și construirea unor comunități mai bune prin intermediul cluburilor, favorizarea voluntariatului și conviețuirea, respectând libertatea individuală.
„Poartă-te cu alții așa cum ai vrea să se poarte alții cu tine”

Sursă: https://kiwanis.ro/?page_id=88

Club Kiwanis Galati are o vechime de aproape 23 de ani. Cele 26 de doamne de profesii si varste diferite suntem foarte angajate in actiuni de benevolat in favoarea copiilor, inca din anul 1997. Anul acesta am realizat actiunea noastra cea mai importanta, atat ca semnificatie cat si ca pret, cumpararea unei case pentru o familie cu opt copii.

3. Fundația Cuvântul Întrupat

„Cuvântul Întrupat” este o fundație nonprofit, nepatrimonial și de ajutorare a persoanelor vulnerabile fără deosebire de naționalitate, sex, rasă, religie, convingeri politice, și origine socială. Fundația are la bază perspective și principii creștine, colaborând cu membri din Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-catolică, Biserica Penticostală, Biserica Baptistă, Biserica Creștină după Evanghelie, printre altele. Fundația dorește să realizeze un viitor mai bun pentru copiii vulnerabili prin dezvoltare personală și prin parteneriate de prietenie.

Sursă: https://cuvantulintrupat.com/cine-suntem/

Sprijinim în fiecare zi copiii și familiile din Galați prin Centrul Comunitar ”La vale”, susținem educația copiilor din comuna Tudor Vladimirescu, oferim o tabără de vară de neuitat, lucrăm pentru dezvoltare comunitară. Susținem copiii vulnerabili și familiile aflate în situații de dificultate.

4. Asociația Bunul Samaritean

Asociația „Bunul Samaritean” din Nicorești, este o organizație nonguvernamentală, care și-a început activitatea în anul 2000, în comuna Nicorești, județul Galați, iar din anul 2003 funcționează ca și organizație non-profit, apolitică, non-guvernamentală, agnostică, fiind constituită pe perioadă nedeterminată.
Asociația s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viață demnă și decentă și continuă să promoveze aceste valori până în prezent.

Sursă: https://asociatiabunulsamaritean.ro/despre-noi/

Misiunea Asociației este aceea de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor proveniți din familiile aflate în situație de risc social din comunitate și de a le oferi alternative pentru asigurarea dreptului la educație, prevenirea fenomenului de abandon școlar, familial, evitarea instituționalizării acestora și integrarea lor în comunitate și de acordarea de asistență și îngrijire permanentă pentru adulții cu dizabilități, rezidenți permanenți ai acesteia. Bazate pe nevoile comunității identificate anterior, Asociația Bunul Samaritean a stabilit un set solid de obiective. Acestea sunt: asigurarea dreptului constituțional al fiecărui copil la instruire, prevenirea abandonului și a excluziunii școlare a copiilor proveniți din familii cu risc social ridicat, printr-un pachet de servicii educaționale. Acordarea de servicii medicale și sociale adulților cu dizabilitați grave, rezidenți ai Asociației, prin aplicarea de terapii variate cu ajutorul specialiștilor colaboratori sau angajați și prin implicarea lor în activități menite să favorizeze recuperarea lor neuromotorie și psiho-emoțională, terapie ocupațională și petrecerea timpului liber.
Ușa lor este întotdeauna deschisă și este ajutată orice persoană care le trece pragul, cu orice rugăminte sau cerință.

5. APCA Galați

În 2011, părinții lui Cosmin, unul dintre „copiii speciali” care se luptă cu autismul, au înființat APCA – Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați, primul și cel mai mare ONG din județ axat strict pe problematica autismului la copii.
Asociația a ajutat de-a lungul anilor peste 100 de familii diferite cu copii cu autism, în prezent numărând aproximativ 70 de membri din municipiul Galați, din localități precum Șendreni, Smârdan, Independența, Tulucești, Tg. Bujor, dar chiar și din Republica Moldova.
Asociația se adresează: familiilor copiilor cu tulburări din spectrul autismului (TSA), specialiștilor – terapeuți, psihologi, logopezi, kinetoterapeuți, asistenți sociali, educatori, învățători, studenți la psihologie, dar și comunității locale, posibililor parteneri, voluntari, donatori, sponsori și jurnaliști.

Sursă: http://autism-apca.ro/despre-noi/inceputul/

6. Ajutați-l pe Lăbuș

Asociația „Ajutați-l pe Lăbuș”, entitate non-profit, este singura organizație activă din Galați, care face eforturi pentru a răspunde tuturor solicitărilor legate de animăluțe: urgențe medicale, asigurarea transportului animalelor pentru sterilizare, construirea unui adăpost pentru animalele fără stăpân, organizarea de campanii ce vizează schimbarea din ucidere în sterilizare și returnare a soluției adoptate de administrația locala cu privire la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Deși asociația a depus eforturi pentru a crea un adăpost în care animalele salvate de pe strada să aibă parte de dragostea și liniștea de care au nevoie, atenția noastră lor nu se îndreaptă numai asupra animăluțelor aflate în adăpostul asociației, ci și asupra celor aflate pe stradă care au nevoie de ajutor (accidentate de mașini, maltratate de oameni etc.) prin participarea cu costuri la sterilizarea lor si altele.

Sursă: http://www.help-labus.ro/index.php/about-us

Este singurul ONG care ajuta aceste animale aflate in suferinta prin infiintarea ‘Spitalului pentru animalele fara stapan’, cu servici gratuite.

7. Fundația Motivation România

Fundația „Motivation România” s-a înființat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România, oferindu-le sprijin neîntrerupt până în prezent. Programele acesteia pun accent pe integrarea socială, educațională și profesională a persoanelor în scaune rulante.
Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii până la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.
Fundația a dezvoltat servicii de recuperare medicală și psihologică, un centru de zi și un atelier ocupațional, oferind sprijin educațional în propriul lor centru de zi, în școli speciale și în școli publice. De asemenea, organizează tabere și alte activități menite să le ofere tinerilor o viață cât mai aproape de cea dintr-o familie, în centrul de zi organizându-se diferite activități de petrecere a timpului liber – sport adaptat, evenimente culturale etc.

Sursă: https://motivation.ro/despre-noi/

Instructorii Motivation sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante. Ei reușesc, prin exemplul personal și experiența trăită, să îi ghideze pe alții spre normalitate.
Echipa Galați a fost înființată în 2009 și de atunci a sprijinit peste 1.800 de persoane cu dizabilități, dintre care 1.044 doar din județul Galați.