1. Comsa Pompiliu

”Pompiliu Comsa, directorul Trustului de Presa REALITATEA POMPIDU, dublu campion national de provincie print. Este desemnat Cel mai bun ziarist de provincie din Romania. Reporter European, certificat Gateway, este autor a 16 volume. Dublu laureat al concursului RENASIS pentru combaterea saraciei dar si triplu laureat al Festivalului International al Aforismului pentru Romaniii de Pretutdindeni, in 2019 primind Trofeul Festivalului.

A fost inclus in diferite antologiii din tara si strainatate, colaboreaza la 15 reviste de prestigiu. Este seful Biroului de Presa al Regelui caricaturii, timisoreanul Stefan Popa POPAS. Alaturi de Petre Marinescu, organizeaza Memorialul Ion Zaharia ajuns la editia a 14-a.

Este profesor universitar asociat de 11 ani la Universitatea Apollonia din iasi si participant la numeroase congrese internationale din tara si de peste hotare.” – Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”Lider gălățean diasporean”.

2. Oana si Adrian Moraru

O familie de gălățeni care trăiește “visul american”. Au un mic bussines în SUA dar încă mai păstrează tradiţiile de-acasă și inspiră zeci de mii de persoane din toată lumea, printr-un vlog autentic si informativ care se numește: “Români la New York” – Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”Lider gălățean diasporean”;

Sursa: Viața Liberă

3. Victor Tudose

A terminat sculptura la Liceul de artă „Cuclin”, s-a licenţiat în arheologie-istorie în Canada și a absolvit al Academia de Politie Federala – Royal Canadian Mounted Police (singura de acest fel din Canada). Victor este un exemplu de studiu, perseverență și își pune priceperea în fiecare zi pentru a proteja cetățenii. Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”. Lider gălățean diasporean.

Sursa: Viața Liberă

4. Dana Munteanu

Se implica in toate cazurile caritabile prin donatii, prin organizarea de loterii, prin donarea de bunuri financiare si materiale, prin gazduirea licitatiilor.
,, Pentru ca este generoasa, implicata, disponibila mereu pentru a oferi ajutorul oricui aflat la nevoie.’’

5. Nineta Barbulescu

”Diplomat român de carieră din 1994, Nineta Bărbulescu este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Australia şi Noua Zeelandă.
Si-a început cariera diplomatică imediat ce a absolvit, Magna cum Laude, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1992, fiind licenţiată în Drept Public Internaţional. A ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului de Externe al României, în cadrul Centrului Euro-Atlantic şi al Departamentului de Drept Public Internaţional.
Printre cele mai importante funcţii deţinute se numără: director adjunct la Direcţia NATO şi Probleme Strategice în Ministerul Afacerilor Externe, preşedinte cu rang de secretar de stat la Agenţia Naţională de Control al Exporturilor – ANCEX, şi director general Departamentul pentru Controlul Exporturilor.
În paralel cu cariera diplomatică, Nineta Bărbulescu a fost lector şi profesor invitat pentru dreptul internaţional public. In 2015, a organizat primul simpozion dedicat diasporei ştiinţifice româneşti din Australia.

`Sunt gălăţeancă prin naştere şi educaţie, toate visurile mele din copilărie au avut o dimensiune a depărtărilor, poate pentru că Dunărea este fereastra oraşului nostru spre lumea largă. Mi-am dorit să călătoresc departe, dar nu neapărat ca un turist, care doar vede alte locuri, ci ca să întâlnesc alţi oameni, alte culturi şi să înţeleg alte obiceiuri!`”
Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”Lider gălățean diasporean”.

Sursa: Viața Liberă

6. Adriana Patriche

”Voluntar și Vice Președinte în asociația Danubio din Trieste, Italia. Extraordinară precizie și competență. În doi ani de la o Asociație abia infiripată am ajuns la 100 de membri, italieni (20%), englezi (5%), români (70%), sloveni.” – Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”Lider gălățean diasporean”

7. Petru Blaj

”A contribuit la strangerea de fonduri pentru Centrul Regional de Recuperare Vasile Andrei Galati. `Cand nu uiti de unde pleci si “revii”ca sa-i ajuti pe cei aflati in dificultate te numi galatean devotat!`’’ – Text adaptat din formularul de nominalizare la categoria ”Lider gălățean diasporean”