Despre Gală

Noi credem în picătura de bine din ocean. Picătură cu picătură adunăm faptele bune și apoi acostăm în portul orașului și îi spunem: Deschide ferestrele, orașule, deschide inima, uite câte picături de bine sunt aici pentru tine.

Odată la doi ani, ancorăm comunitatea în reperele binelui din comunitate. Avem nevoie de modele. De eroii de fiecare zi. Ei sunt cei care țin copiii vulnerabili la scoală, donează sume de bani care îți taie respirația, înveselesc în culori scările de bloc, sau învață o mămică din valea orașului să coasă la mașină pentru primii ei bani.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundaţia Comunitară Galaţi nu este un proiect izolat. Există fundaţii comunitare și în alte orașe mari din România, există Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) – o mamă bună pentru toate fundațiile comunitare din țară, active sau aflate încă în stadiul de Grup de Inițiativă, și există fundații comunitare în lume. Operând după același tipar, fundațiile comunitare au, în esență, un singur scop – acela de a crea o comunitate mai bună, stimulând populația și companiile să susțină și să finanțeze inițiative locale.