1. 1.Pentru cei care nu știu, cine este Constantin Nistor (Tony)?

  Sunt Constantin Nistor sau Tony cum mă știu prietenii, un prahovean, un gălățean, un român cu alte cuvinte. Sunt născut la Ploiești, acum 37 ani, iar din anul 2000 locuiesc în Galați, cu o pauză de 1 an în care am lucrat în București.

  Din anul 2014 am participat la diverse competiții sportive caritabile (crosuri, semimaratoane). Prin Fundația Autonom, am organizat 11 proiecte în județele Galați și Brăila pe parte de educație și ecologie, în școli, pentru elevii care au cea mai mare nevoie de ajutor. Am promovat sportul prin achiziția de echipament sportiv performant pentru o echipă de volei din localitatea Vânători; am încurajat ieșirea copiilor la mișcare; i-am sprijinit cu vacanțe unde au învățat sa joace șah cu piese de grădină și au făcut diverse activități în aer liber.

Eforturile mele caritabile nu se opresc aici, particip regulat la crosuri care au loc în diverse județe din România: Galați, Brăila, Prahova etc. și m-am încumetat chiar să iau startul la un marathon în scopul strângerii de fonduri pentru construirea unui centru care să adăpostească 400 de copii sub păstorirea părintelui Tanase. Pe parte de ecologie, împreună cu încă 3 colegi am plantat copaci la Cuza Vodă, am adunat deșeuri prin campania Trash Galați și nu numai.

2.Știu că în timpul liber ești un sportiv dedicat cauzelor comunitare? De ce faci ceea ce faci?

Am primit de multe ori această întrebare. Varianta simplă de răspuns este pentru că vreau și pentru că pot. Vreau să schimb în bine lucruri, oameni. Pot să fac acest lucru pentru că ajutându-i pe ceilalți, mă ajut pe mine. Este plăcut să întâlnesc aceiași oameni și la antrenamentele de karate și la o alergare pe faleză și la o întâlnire antreprenorială . Îmi place să fac parte din grupuri care fac lucruri frumoase și utile pentru cei de lângă ei, fără să aștepte recompense, recunoașteri, mulțumiri. Când lucrezi cu inima, singura bucurie este zâmbetul celui pe care l-ai ajutat și sclipirea pe care o vezi în ochii celui care are din nou speranță.

3.Ce este o comunitate?

 

Comunitatea pentru mine este o echipă în care numărul membrilor crește de la o zi la alta, care construiește în permanență, caută dezvoltarea pe termen lung.

 

4.Ce rol crezi că are o Fundație Comunitară?

 

O fundația comunitară are un rol foarte important. Acela de a aduna sub aceeași umbrelă, oameni cu valori comune. Mai are un rol logistic, când se organizează diverse evenimente și un rol de comunicare în mediul unde se află.

 

5.Ce înseamnă pentru tine ,,acasă,,?

 

Nu sunt atașat de un loc anume. Acasă este un loc unde ești înconjurat de oameni cu care rezonezi. Acasă este acolo unde te simți bine. Sunt aici de 20 de ani, aici am familia, slujba, prietenii, mă implic în comunitatea de aici, pot să spun că sunt acasă. Cand am venit in Galați nu cunoșteam și nu ma cunoaștea nimeni, cu toate acestea am reușit sa imi construiesc o viață frumoasă cu oameni calzi și generoși.  Sunt un copac cu rădăcini gălățene de acum.

 

6.Ce crezi că are și nu are Galațiul?

Avem foarte mulți oameni care se implică și pentru că nu au rezultate sau nu le fac cunoscute, sunt descurajați. Îmi amintesc cum mi s-a spus acum câțiva ani “ e bine sa fii modest, dar e păcat să nu împărtășești si cu alți oameni ceea ce faci tu “. Avem oameni care vor să facă ceva, dar singuri nu au mulți sorți de izbândă. Avem câteva obiective turistice care ar putea fi promovate mult mai bine. Avem oameni care pot să facă ceva pentru schimbarea în bine.

 

 Ce nu avem? imaginea percepută din exterior nu este cea care reflectă realitatea.

 

Avem posibilitatea să schimbăm multe în bine. De când a apărut Fundația Comunitară Galati, chiar au aparut si rezultate; crosurile caritabile, oameni care se implică fără să aibă alte așteptări, acesta este un lucru foarte bun. Sportul poate aduce foarte multe schimbări. De noi depinde dacă crește sau scade implicarea oamenilor. O comunicare bună poate aduce o schimbare bună.

7.O întâmplare care ți-a reconfirmat încrederea în oamenii din Galați?

La Gala Comunității Gălățene din 2017 am fost nominalizat si premiat cu trofeul pentru fundraiser profesionist sau amator. M-a motivat foarte mult acest premiu, mai ales ca în grupă cu mine au fost persoane mult mai cunoscute. A fost plăcut că am fost propus ambasador pentru o cauza nobilă la Semimaraton Galați din 2017,  înființarea unui Centru pentru copiii nevăzători. Am fost implicat în strângerea de fonduri pentru chiria si materialele necesare desfășurării activității pentru 1 an. Am găsit oameni care se implică și firme care vin cu soluții. Spun povestea, transmit o emoție, iar oamenii care rezonează, intră în această poveste ca și contributori sau participanți. Am țesut în jurul meu o rețea de oameni care cred în mine și au fost dispuși să îmi urmeze calea.

 

8.Ce s-a schimbat pentru tine de la premiul luat acum doi ani și până în prezent ?

 

Schimbarea care a venit după premiu este faptul că am devenit mult mai încrezător in ceea ce fac. S-a schimbat modul de concentrare pentru următoarele proiecte, mi-am propus să trec de la nivelul de participant la cel de organizator de evenimente. La competitiile caritabile la care am participat nu m-au interesat rezultatele, scopul a fost să aduc colegi, prieteni care să participe, să găsesc sponsori pentru cat mai multe cauze. Am fost cel mai votat participant dintre cei nominalizați și ONG uri, iar asta este o evoluție în bine. Am primit un vot de susținere din toate continentele. Mă bucur că sunt o picatura din oceanul de bine a comunității gălățene.

 

 1. Pe cine ai recomanda la Gala Comunității Gălățene?

Mi-e greu să nominalizez o singura persoana pentru că sunt mulți cunoscuți care merită felicitați și fiecare are modul lui de a se implica pentru comunitate. Am rămas plăcut impresionat de povestea lui Laurențiu Cobzaru, de dorința lui de a dona premiile. La fel este și Cristi Onofrei. Sunt oameni care se implică, dar nu ies în față.

 

 1. De la cine să mai conectăm o poveste interviu de 1 la 1 ?

Modestia lui Laurențiu Cobzaru este o calitate care trebuie menționată. Este o poveste care poate fi spusă despre determinarea lui de a reuși, acolo unde i s-a spus că nu se poate. Adică să alerge. Iar el a ales să o facă pentru cauze umanitare.

 

11.Unde te găsim și ce faci când nu te ocupi de profesie sau maratoane?

 

Mă găsiți la firma la care lucrez de aproape 9 ani, Autonom, mai exact in cele 3 judete de care ma ocup: Galati – Braila – Buzau , în care sunt foarte implicat, atât ca angajat cât și ca angajator. Ma gasiti in sala de antrenamente de karate, la clubul Kodo Galați ori de cate ori pot, luna asta serbez majoratul si aici, pe acasă, dar mai rar, aici am de lucru. Tocmai de aceea mulțumesc soției mele Oana si fetiței mele, Sofia, pentru sprijinul și înțelegerea lor, fără de care nu aș fi putut să particip la toate acțiunile sportive și nu numai în folosul comunității gălățene.

 

 1. Dacă ai avea acces la peșțișorul de aur care sunt cele 3 dorințe pe care le-ai avea pentru Galați?

-Mi-aș dori că toată lumea să fie sănătoasă si să facă mișcare.

-Aș dori că toată lumea să își pună întrebarea ,,Unde ne grăbim atât de mult ?,,

-Mi-aș dori ca toți gălățenii să aibă dorința de a evolua prin educatie în sensul de a-și găsi un echilibru în viața personală în așa fel încât și viața comunității să fie echilibrată.

 

Schimbarea in bine începe cu fiecare dintre noi, doar așa putem schimba oamenii de langa noi si împreună cu ei, comunitatea in care trăim. Recomand in acest sens cartea Strategia Oceanului Albastru. Cartea contine o serie de povesti de succes dn viata noastra reala. Comunitatea galateana isi poate crea propriul ocean albastru.

.

Întrebări fulger:

 • Galați sau Bucureșți sau…? Galați
 • Local sau Global? Local poate să devină global
 • Cu diacritice sau fără? Fără
 • Cifre sau cuvinte? Cifre
 • Prudență sau risc? Prudență
 • Fapte sau viziune? Fapte
 • Mai mult e mai puțîn sau cât mai mult cu atât mai bine? Puțin și bun
 • Regizor sau scenarist? Regizor
 • Cărți sau articole? Articole
 • Dulce sau sărat? Dulce
 • Luni sau Vineri? Luni

,,Mă onorează să fiu dat un exemplu pentru gălățeni !,,

Interviu luat de Monica Bulgaru in data de 10.10.2019